Surt & salt. Varmt & kallt. En dag på SPA.

Europa, Husbil, Murcia, Spanien

Såhär rena har vi inte varit sen vi flyttade in i husbilen! Idag har vi spenderat 5 timmar i plurret på Balneario de Archena utanför Murcia. I kassan möttes vi av tråkiga damer som troligtvis inte ville dra på mungiporna för att riskera att få rynkor. Vi behövde köpa en varsin badmössa och ett lås för att kunna låsa in värdesakerna. Notan slutade på 500 sek per skalle, men det var det värt! Man är så avslappnad nu att man knappt orkar hålla huvudet uppe.

Spa:t är uppdelat i två. Den ena delen består av 2 stora pooler, bägge börjar inomhus och fortsätter utomhus. I var och en av poolerna finns ett tjugotal “bäddar” där man ligger i sin egna jacuzzi. Det finns flera vattenfall och duschar i varje pool. I den ena poolen finns även en stark ström som var mycket uppskattad av både barn och vuxna. Strömmen gick i en rund cirkel, först från insidan till utsidan och runt till insidan igen. Det blev en jäkla snurr och här kunde man bara åka med runt 🙂 Det finns många jacuzzis, en barnpool och en kallpool. Alla poolerna har ett max djup på 1,40 m. Läget är väldigt vackert med fin utsikt mot höga berg. I den andra, lyxigare, delen finns 4 st olika sorters bastu; rysk, aztekisk, estnisk och ångbastu. Nej, ingen finsk märkligt nog? Det finns ett rum som var uppbyggt som en igloo med is på insidan av väggarna. En pool har hög salthalt så man bara flyter runt i den. Det finns en bubbelpool som är full med riktiga citroner som skjutsades runt av jetströmmarna. Sen finns det en avlång pool som man kan träna i genom att simma mot strömmen. En avdelning har kallt vatten på ena sidan av poolen och varmt vatten med vattenfall på andra sidan. Det finns flera kontraster mellan varmt och kallt; i flera duschar varierade temperaturerna hela tiden. Det finns även en gång med olika duschtemperaturer som man ska ta sig igenom. Varmt vs kallt.

Vad fanns det mera, jo en kallpool som var helt utomhus – fast vi tyckte den var, ganska svenskt, lagom varm 🙂 Sedan finns det en stor säng med uppvärmd sten som underlag och enskilda bäddar med infraröda värmelampor över. Utöver detta kunde man beställa olika sorters massage och behandlingar.

Det här stället kan vi verkligen rekommendera vidare och nästa gång vi passerar området kommer vi själva att göra ett nytt besök. Allting var rent och snyggt, det fanns gott om personal som städade allt eftersom och höll ordning på besökarna, det fanns även flera livräddare som höll vakt på olika ställen. En restaurang hade öppet dagtid med vettiga priser och då den stängde öppnade nästa. Det fanns en cafeteria, den var dock stängd nu – kanske för säsongen. När vi började bada vid 12-slaget var det ganska mycket folk och badade men vid klockan 15-16 var vi så pass få besökare på en stor yta att man ofta hade hela pooler för sig själv. Alla bilderna är ärligt stulna från Google.

Här var det bara att följa med strömmen ut, och sedan in igen på andra sidan.

6 thoughts on “Surt & salt. Varmt & kallt. En dag på SPA.

  1. De där citronerna… fanns de där för att rena vattnet eller för att rensa människornas hud? Spännande!

    Själv har jag ägnat mej åt städning hos hönsen och även klippt deras ”naglar/klor” o så plockat in lite utifrån för att förbereda för vintern. Skulle gärna lägga mej i spaet o njuta

    1. Vad produktiv du har varit! Kanske inte det roligaste men nödvändigt. Hoppas du får några minuter för dej själv. Kanske kan Micke bygga något spa-aktigt åt dej?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *