I katternas kvarter, mer känt som Águilas.

Europa, Husbil, Murcia, Spanien

I en liten park i centrum såg vi säkert 20 st katter som iakttog oss besökare. Men endast en lös hund i hela byn som sprang ifatt oss och som sedan fortsatte i full kareta. Han såg ut att vara lyckligast i världen!
Aguilas, spanien, husbil, gatukonst, streetart, trappa
Vi jämför ju såklart direkt med Cartagena som vi lämnade imorse. Ställplatsen vi bodde på hade mögel i duschkabinerna, gamla stan var mycket sliten – nästan rivfärdig och i “nya” stan var det halvfräscha flervåningshus och butiker. Här är mysiga små gator att tassa runt på, restauranger med mysiga utomhusserveringar, lite småparker här och var. Vi ser oss om i några timmar och försöker hitta en känd trapp som är dekorerad med mosaik. När vi väl lokaliserat den (tror vi) var vi trötta i benen och tog husbilen från parkeringen i hamnen bort till El Hornillo (där den skulle finnas). Men se där hade de byggt världens högsta fartgupp som vi skrapade i. Tänker att det gott går att googla den där förbaskade trappan 🙂 Det kan ju inte gå bra jämt! Men vi såg mååånga andra fina trappor.

Idag bestämde Tina att det var shortsväder. Eller åtminstone capribyxor! Det funkade, bara man höll ett bra tempo när man gick. Men sen är hon rätt frusen av sig också.. Det finns en vacker strandpromenad som går utmed hela stan, här är allting välskött med fina blommor, buskar och träd.

Aguilas, spanien, husbil, gatukonst, streetart, mosaik
Aguilas, spanien, husbil, gatukonst, streetart
Aguilas, skepp, hamn, husbil, ställplats
Ett vackert skepp stod parkerat nere i hamnen.
Aguilas, hamn, castillo de san juan, husbil, spanien
Vi står parkerade till vänster på bilden. En bit längre bort, nedanför slottet fanns en större parkering med ett tiotal husbilar på. Det fanns förbudsskyltar på bägge parkeringar, men vakten såg mellan fingrarna. Här kan man säkert stå över natten också.
Aguilas, spanien, husbil, gatukonst, streetart
Cartagena Circuit, husbil
Cartagena Circuit. Innan vi lämnade Cartagena i förmiddags drog vi ut till racingbanan för att “andas in lite avgaser” som Bengt uttryckte sig. Han fick lite feeling från sina forna glansdagar med crossåkande och drömde om att sätta sig på en cross och utklassa alla andra. Man vet aldrig!
Avslutar med trappen som vi letade efter. Google sviker aldrig!

7 thoughts on “I katternas kvarter, mer känt som Águilas.

 1. Spanien är då bra härligt! Var i Alicante för 5 år sedan då jag har släkt som bor där nere:) Att rekommendera är ett besök på Castillo de Santa Barbara om man har vägarna förbi Alicante!

  Väldigt roligt att följa eran blogg och få se dessa fantastiska bilder och läsa om alla äventyr ni får uppleva!

  1. Du borde utnyttja släkten och hälsa på oftare!! 🙂 Vi har tyvärr redan brummat förbi Alicante men vi skriver upp tipset till nästa gång vi passerar. Tack så jättemycket och ha det bra hemma i Sverige!

 2. Vi gillade Aquilas. Vi stod söder om och cyklade runt i stan. Bl.a upp till fantastiska marknaden som låg vid Aldi vid stora motorvägen. Och bort till trappan. Blev några mil innan dagen var slut 😀

  1. Jo, det var inte alls dumt där! Vi känner oss väl inte överväldigade av Spanien än så länge. Tyskland imponerade på oss och gjorde ett stort intryck, kanske för att vi inte förväntat oss att trivas där. Men för Spanien hade vi lagt ribban ganska högt och det är kanske svårt att leva upp till de kriterierna. Nu är vi i Agua Amarga – din hjärteby!

   1. Åh, ja en fantastisk liten by tycker vi. Med all vandring och lilla stranden.. och ja, fantastisk. Men lite död nu 🙁 Spanien är inte alls som vi trodde heller, men gillar delar av landet mycket. som de små byarna t.ex. Inte ens klimatet har ju visat sig från sin bästa sida!

 3. Vilken vacker by, man behöver inte se på historiska byggnader för att bli lyrisk, modernt fräscht är helt ok. Såna trappor vill jag ha i Sverige oxå, då väljer man ju trappan istället för rulltrappan, eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *