Det var fint dekorerat när man åkte in till Matalascañas.

Igår lämnade vi El Rocío vid lunchtid och åkte på en lång raksträcka rätt ner mot kusten och den halvt övergivna staden Matalascañas. Med sin långa och fina sandstrand har staden blivit full av lägenheter för turister. Turister som just nu lyser med sin frånvaro. Vi parkerar vid busstationen och cyklar ner till stranden och sedan längs med strandpromenaden. Just nu består stranden av lekande barn, fiskare, hundar och familjer som har picknick. När vi cyklar mot sanddynerna passerar vi många restauranger, barer och souvenirbutiker. 95% har stängt för säsongen men de som har öppet har fullsatt.

“La Peña” är stadens ikon och flitigt fotograferad, så även av oss – bara för att.
Sen var det sanddyner så långt ögat kunde nå. Även detta hör till den stora nationalparken Doñana.

När vi cyklade tillbaka hade vi hård motvind och det blev ett bra träningspass för låren. Vi packade in våra cyklar i garaget och rullade vidare till Huelva. Vi trodde att vi skulle få se havet första biten efter Matalascañas men en hög naturvägg, troligtvis endast täckt av sand, skymde sikten helt. Vi lämnade nationalparken och åkte in i en industripark. Inte lika charmigt. Precis i utkanten av industriområdet stannade vi på en parkering vid ett kloster och fick januaris första gratisnatt. Vi blev även grannar med två andra svenska bilar. Skönt att prata lite svenska också, så man inte får “lappsjuka”.

Idag åkte vi vidare till Isla Cristina där vi nu står på en nybyggd ställplats, här blir vi några dagar och utforskar området. Längs vägen såg vi stora odlingar av granatäpple och mandariner. Det verkar vara fattiga områden för det var även stora områden med kåkstäder, det som var märkligt var att utanför många av skjulen stod det bilar parkerade? Snart är vi i Portugal, det blir spännande.
Där väntar den lyxiga Algarve kusten med golfbanor, stränder och hotell.
Men bakom lyxen och turismen döljer sig Europas fattigaste hushåll.

Idag skickar vi en grattishälsning hem till Sverige och Tinas mamma!
Vi önskar henne ett helt år fritt från sjukdomar och otur.
Nu kan det bara bli bättre va?!

Utanför polisstationen låg fullt av dessa kottar. Troligtvis fyllda med kokain…. 🙂 hehe

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *