I naturparken mellan Isla Cristina och Ayamonte.

Eftersom det inte skulle regna här förrän framåt kvällen drog vi iväg med cyklarna efter frukosten. Vi cyklade genom naturparken, hela 8 km till nästa stad Ayamonte. Det var en ganska tråkig tur faktiskt men skönt att komma ut och röra sig efter att vi satt inne hela dagen igår. Inga besvärliga uppförsbackar, men heller inga nerförsbackar att få hjälp av. Bengt som alltid brukar gnälla på sin mountainbike var ganska nöjd med att cykla på grusvägen medan Tina fick trampa på lite hårdare med sin trekkingcykel.

Ett monument i Ayamonte.
Ayamontes hamn. En bra kandidat för eventuellt framtida båtköp längst fram till höger.

Vi cyklade så långt vi kunde fram till den 744 km långa floden Guadiana som separerar Spanien från Portugal. Vi vinkar till vårt framtida resmål och undrar vad det har att erbjuda där på andra sidan floden.

Sen öppnade sig himlen och vi trampade på så fort vi orkade.
Med vinden i ryggen och en vägg med regn bakom oss var det skönt att
återse husbilen och kliva in i värmen.

Vi passade på att räkna ihop januari månads utgifter. Vi hoppade över december månad eftersom vi flög t/r till Sverige, handlade julklappar och massor av julmat. Det kändes som att bilden skulle bli helt skev med så stora utgifter. Vi kom tillbaka till husbilen 4/1 igen, så vi har rundat upp på varje kategori för att ta igen för de första dagarna då vi var i Sverige.

I kategorin övrigt finns bland annat lite träningsredskap, en ny kran till handfatet på toaletten, kemprodukter till tankarna och sherry. Då kör vi!

Fasta utgifter: 3500:-
Boende: 4000:- (endast 1 gratisnatt)
Diesel: 1500:-
Mat: 3500:-
Fika/Restaurang: 270:-
Inträde/Nöje: 2500:-
LPG: 270:-
Övrigt: 2100:-

Summa: 17,640:-

Vi känner oss jättenöjda med den summan och vi vet att vi fortfarande skulle kunna dra ner ytterligare på kostnaderna, speciellt på boende denna månad då vi endast stått gratis en enda natt.
Något vi inte har för avsikt att dra ner kostnaderna på är Inträde/Nöje.
Om det kontot stod på noll skulle vi vara både understimulerade och olyckliga.

4 kommentarer till “Månadens utgifter och en cykeltur.”

  • Hur kan man äta för den summan när maten är billigare där spar lätt 1500 kronor Tina ta över matkontot har ni sett reklamen för Harry Boy om inte kolla

  • Det är så roligt att läsa hur ni prioriterar då vi gör helt andra val :). Vi är inte alls noga med att betala inträden, vi njuter lika mycket av att se fasader och arkitekturen. Med så mycket mat i mellangolvet är jag imponerad av ert matkonto.. .hahaha. Välkomna över gränsen – vi ses snart hoppas jag.

  • Viika vackra kaktusar! Och härligt med en cykeltur o med regnet i ryggen, jag känner hur ni trampar som dårar, för att slippa bli blöta, o sen komma in, undan regnet. Puh! Oxå en upplevelse i livet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *