Idag tänkte vi bara slå ett slag för kartan som vi har skapat med vår resväg. Här kan du se hur vi har åkt sedan vi lämnade Sverige i oktober 2018. Denna karta har inte funnits med sedan starten så fram till södra delen av Spanien är det inte exakta vägnummer som vi har tagit oss fram på. Men från Solkusten och in i Portugal visas precis vilken väg vi har åkt med vår husbil med svarta linjer. De röda linjerna är vägar som vi har åkt med hyrbil. Vi tycker att det är ett bra komplement till vår stora husbil när vi vill åka till platser där vi anser att vägarna inte är lämpliga att köra med vår husbil på.

På kartan har vi även lagt in lite olika ikoner med en del “favoriter” eller saker vi vill minnas lite extra.
Kartan finner du i menyn längst upp till höger eller längst ner till höger,
om du surfar med mobilen hittar du den istället längst ner i menyn.

Algarvekusten valde vi att utforska med hyrbil, som många andra. På ställplatsen vi stod på under tiden vi hade hyrbilen var det en handfull med husbilar som hade en hyrbil parkerad bredvid sig. Det kändes som ett väldigt vettigt beslut, dels med tanke på hur extremt mycket husbilar det är i Algarve och dels med tanke på hur dåligt utbyggt det är för husbilar i Portugal. Vi vet inte om de kanske inte är intresserade av att få hit fler husbilar eller om de bara inte har “hängt med”? Det finns gott om platser där man kan parkera gratis intill stränder eller i städerna, men på många appar kan man läsa att polisen kommer och kör bort folk. Dessutom ökar ständigt förbudsskyltarna mot husbilar överallt. Det finns inte så många ställplatser och campingar, som vi kände var “bra nog” för oss att förflytta oss emellan längs kusten så en hyrbil var egentligen det enda alternativet för oss att uppleva Algarvekusten. Många ställplatser är enorma grusplaner där det lätt står ett 50-tal husbilar och det tycker vi är totalt ocharmigt, vi försöker att undvika sånt i den mån vi kan. Många andra små “gratis parkeringar” som ligger nära stränder skulle vi ha svårt att ta oss in till med vår vikt, längd och överhäng i åtanke. Utan hyrbilen så hade vi förmodligen hoppat över kusten helt faktiskt, det är för mycket kommers och turism för oss. Även om vi absolut älskade stränderna och alla klippformationerna så gillar vi liksom “äkta vara” och inte när allt är uppbyggt för turismen. 🙂

4 kommentarer till “Vår husbilsrutt 2018-2019”

  • Hej! Tack för “fotspåren” i min blogg. Så synd att vi inte stannade längre så vi hade träffats. Det var kanske lika bra att vi inte tog den där grott turen. Grottor har vi annars besökt och vi får väl nöja oss med dem.
    Alltid trevligt att läsa andras upplevelser på resan runt i Europa. Vi precis som ni gillar inte de stora ställena efter kusten och har nu dragit oss in i landet för nya och gamla upplevelser. Sedan bär det av hemåt. Ha det fortsatt bra här i Portugal.

    • Vi följer inte alltför många bloggare, man blir ju så uppslukad av själva resandet och alla upplevelser att tiden inte räcker till att hitta nya inspirationskällor. Men vi blev otroligt intresserade av er Dinosaurie tripp och kommer absolut att åka dit, bara vi hittar en bredare väg 🙂 🙂 Tack och ha det fint ni också!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *