En dag på stranden.

Europa, Husbil, Portugal
Bada i Atlanten, portugal, praia das furnas, vila nova de milfontes

För första gången under denna resa har vi badat i Atlanten!
Det var inte så kallt som vi hade ställt in oss på, det var faktiskt riktigt skönt, kanske 20 grader.
Det är ju rätt svensk badtemperatur, sådär uppfriskande!
Nu har vi lagt 3 riktiga slö-dagar bakom oss, åtminstone 2 1/2. Det har varit så skönt att “komma ifatt” med kropp och själ. Ja, ibland måste vi parkera husbilen i naturen för att vi ska hinna med i dess framfart.
Här i Vila Nova de Milfontes eller snarare vid Praia das Furnas har vi vilat upp oss med sol, böcker och bad. Vi har faktiskt inte ens lämnat själva strandområdet. Bengt föreslog att vi skulle cykla in till byn och se oss omkring. “Varför då?” undrade Tina för första gången under resan – vi har det ju så bra här 🙂

Vi badade när det var lågvatten så kanske var det lite varmare än annars. Här får man en egen strandbit helt för eget bruk. Idag såg vi kanske 6 andra människor runt om på stranden och endast 2 andra som badade. Men de som inte badade hade nog med nöje att iaktta oss som vågade doppa oss..

Vi har börjat att smida planer för vår fortsatta resa genom Portugal. Det finns flera “stora” saker vi vill se och göra. Dels måste vi lägga ner mycket tid i Lissabon som är landets huvudstad. Efter det väntar den spännande staden Sintra, ett stopp som vi verkligen ser fram emot! Utöver det bjuder, framförallt, norra Portugal på några riktiga guldklimpar i t.ex. Dourodalen som går att likna vid den tyska Moseldalen, nationalparken Peneda-Gerês med den speciella sevärdheten Espigueiros. Icke att förglömma är Portugals mest spektakulära helgedom Bom Jesus do Monte och självklart staden Porto.
Vi har mycket att se fram emot att upptäcka i Portugal, fast vi redan har sett så mycket.

14/5 har vi bokat upp oss i Stockholm, så tills dess måste vi ha hunnit hem till Sverige igen. På väg upp dit vill vi se tulpanblomningen i Holland. Vi har mycket framför oss nu, det blir nog en väldigt intensiv resa tillbaka till Sverige. Planen är att spendera ganska stor del av den svenska sommaren just i Sverige.
Men först och främst; här och nu!

Bada i Atlanten, portugal, praia das furnas, vila nova de milfontes
Bada i Atlanten, portugal, praia das furnas, vila nova de milfontes, träspång
Träspången som leder oss från husbilen till stranden.
Bada i Atlanten, portugal, praia das furnas, vila nova de milfontes
Bada i Atlanten, portugal, praia das furnas, vila nova de milfontes
Långgrunt var ordet, åtminstone vid lågvatten.
reseguide, husbil, planera resa, mimosa, portugal
Bästa reseböckerna från “Första klass reseguider” gör det svårt att missa landets spridda guldkorn. Här sitter Tina mellan husbilen och mimosan och smider planer.

3 thoughts on “En dag på stranden.

  1. Oj så härligt det där ser ut. Får vänta många år till innan maken går i pension så vi kan åka som er. Njut varje dag ni kan

    1. Vi ska absolut fortsätta att njuta, det är verkligen ett drömliv vi lever just nu. Ett liv alla skulle få möjlighet att uppleva! Hoppas tiden går fort eller att “det plötsligt händer” med en triss. Tills dess är ni välkomna att följa med på våra resor 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *