Nu tänkte vi dela med oss av ännu en middag.
Vi gillar att göra det enkelt för oss eftersom vi bor i husbil. Grönsaker betyder ofta enkelt och lite disk.
Här kommer ett recept på något vi valt att kalla “Råttatouille” eftersom den i mångt och mycket liknar den franska grönsaksrätten Ratatoullie. Men i det här hushållet har vi svårt att följa recept,
det är roligare att variera på sitt egna sätt.

Råttatouille

Ingredienser:
2 nävar tunt skivad aubergine
2 nävar tunt skivad zucchini
½ stor, skivad lök eller 1 liten
½ paprika i stavar
1 näve halverade, svarta oliver
2 stora, skivade tomater
2 dl tomatsås eller krossade tomater
1 dl riven ost

Kryddor:
½ tsk timjan
½ tsk basilika
½ tsk oregano
½ tsk vitpeppar
1 tsk salt
1 tsk citronpeppar

Skiva grönsakerna enligt mängden ovan. Blanda alla grönsaker i en ugnsfast form UTOM de skivade tomaterna. Tillsätt alla kryddor UTOM citronpepparn. Blanda samman grönsakerna med kryddorna och fördela sedan tomatsåsen i ugnsformen. Täck med tomatskivorna, krydda med
citronpepparn och toppa med den rivna osten.
Gasolugn – 200 grader, 40-45 minuter.
Vi serverade Råttatouillen tillsammans med färsk bröd och mjukost.
Den passar även bra att ha som sidorätt till t.ex. kyckling, fisk eller kött.

Ratatoullie, råttatoullie, vegetarisk gratäng

6 kommentarer till “Råttatouille – vardagsvego”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *