…när man känner sig krasslig!

Här kommer ett recept på en grönsakssoppa med vattenkrasse, det är faktiskt första gången som vi använder det i vår matlagning. Riktigt gott och det är alltid kul med nya smaker – tycker vi!

Krasslig soppa

Ingredienser:
2-3 stora nävar vattenkrasse, lätt hackad
1 tunt skivad morot
20 cm tunt skivad purjolök
Ca 300 gram pumpa
1 st grönsaksbuljong
2-3 dl vatten
1 burk med kokosmjölk (ca 3 dl)
1 näve skivade körsbärstomater

Kryddor:
1 tsk salt
1-2 tsk curry
1 tsk gurkmeja
½-1 tsk ingefära
Cayennepeppar eller chilipeppar efter smak

Skiva grönsakerna enligt mängden ovan. Lägg grönsakerna i en kastrull, allt utom tomaterna och den grönaste delen av purjolöken för dekoration – kanske 3 cm. Fräs ihop i några minuter. Tillsätt kryddorna, buljongtärningen och häll på vattnet. Låt det koka upp och låt det sedan småkoka tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt kokosmjölken, låt koka några minuter till och smaka av. Krydda ev. mer.

Vid servering; toppa soppan med den sparade, gröna purjolöken och de skivade tomaterna.
Till soppan åt vi knäckebröd med ost!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *