Efter att ha upplevt mycket under kort tid tog vi en paus utanför byn Vagos och närmare bestämt på en ställplats vid Praia da Vagueira. Här hade vi tänkt att stanna 2-3 nätter men i goda vänners lag adderades ytterligare några nätter på det. Vi hade sällskap av både “gamla vänner” och nya bekantskaper som fick tiden att rinna iväg. Här njöt vi av solen, tog hand om den överfulla tvättkorgen, strosade på träspången på sanddynerna, såg oss omkring på cyklarna…även sådant kräver sin tid av oss! Här trivdes vi mycket bra och återvänder gärna! Många av husen här är gulligt polkagrisrandiga i alla möjliga färger och
vi tänkte skicka in ett förslag till Gränna kommun i Sverige.

polkagrishus, portugal, costa nova do prado, pyjamasrandiga hus, randiga hus
I byn Costa Nova do Prado fanns det gott om polkagrishus.
polkagrishus, portugal, costa nova do prado, pyjamasrandiga hus, randiga hus
Costa Nova do Prado.
polkagrishus, portugal, costa nova do prado, pyjamasrandiga hus, randiga hus, Praia da Vagueira
Dessa gulliga hus såg vi varje morgon när vi tittade ut ur husbilens fönster på ställplatsen.
solnedgång, portugal, horisonten, Praia da Vagueira
100 meter från husbilen kunde vi njuta av den vackra solnedgången.
träspång, sandstrand, portugal, Praia da Vagueira
Från träspången kunde vi njuta av utsikten mot havet på vänster sida och på höger sida sträcker sig Aveiros lagun hela vägen förbi vår ställplats. På träspången kunde vi gå 15 minuter in till byns centrum som erbjöd en hyfsad matbutik och marknad på torget varje dag med bland annat grönsaker, frukt, bakverk och färsk fisk & skaldjur.
cykla, cykeltur, portugal, sandstrand, Praia da Vagueira
Det går fint att cykla runt i kringliggande byar för allting är platt och där det är mer trafik finns cykelvägar.
beach volleyboll, sandstrand, portugal, husbil, Praia da Vagueira
En dag spelade några av oss beach volleyboll, men spelarna insåg snart sin ålders begränsning 🙂

7 kommentarer till “Bland polkagrishus och sandstränder.”

  • Vilka underbara hus, där skulle jag kunna vara nån vecka och bara njuta av miljön. Vädret verkar fortfarande vara toppen. Här var det – 2 i morse men ska bli ca 8+. I söndags kom det t.o.m lite snö i luften. Men våren är faktiskt på väg. Björkarna lyser lite grönt och både tussilago och blåsippor blommar och b.l.a duvorna har fullt upp med att föröka sig. ❤️

    • Vädret är bra än så länge men from torsdag väntas regn och åska under en vecka, det märks redan på temperaturen och vindarna. Härligt med vårtecken i Sverige! Förra året hade inte björkriset hunnit att slå ut till påsken så våren är väl lite tidigare i år – om inte påsken är senare förstås?! 🙂

  • Å där trivdes vi med när vi landade några dagar i höstas. Hytten är så gulliga. Kul idé att skicka till Gränna

    Hoppas ni skrattade gott igår Det bjuder jag på

  • Äntligen lite natur i form av stränder! Saknat det sedan Lagos inlägg. Bra att du sätter lite orter på min näthinna som Mikael o jag kan besöka när barnen är lite större o klarar sig hemma själva ett par dagar!

    Snart ses vi här hemma! Kram kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *