Mil efter mil mot tulpanernas land.

Europa, Frankrike, Husbil, Portugal, Spanien

Åh, vi är SÅ uttråkade efter att ha avverkat mil efter mil sedan vi lämnade Braga i Portugal 3/4. Nej, det är inte kul att åka förbi allting. Vi har ju under dessa 6 månader märkt hur mycket det finns att se överallt om man bara tittar. Vi är totalt understimulerade och Bengt har dragit på sig en dunderförkylning, idag står vi helt stilla så att han får möjlighet att “komma ifatt”… Det har regnat varje dag sen vi lämnade Portugal. Tina har separationsångest från allt det vackra och upplevelser vi lämnar bakom oss…ja ni hör ju hur deppigt det är! 🙂 Senaste halvåret har vi haft regn vid kanske tre tillfällen? Hoppas verkligen att tulpanblomningen är värt denna långa transportsträcka med regn, rusk och pollen – men det tror vi ju!

Idag tänkte vi bjuda på lite bilder längs vägarna vi åkt de senaste 6 dagarna.
Vi fick till och med uppleva lätt snöfall på det högsta fjället när vi skulle över gränsen till Spanien. Längs med vägarna har vi fått se dikeskanter fyllda till bredden med gullvivor, gräsmattor med maskrosor (som numera känns exotiskt haha), påskliljor och tulpaner.

Jordgubbe rondell
Den största jordgubbe vi sett, undrar om den är god…
fjäll spanien
Förvånade över att vara högt uppe i ett fjällandskap i denna del av världen.
avåkningsfält
De branta sträckorna vid gränsen mellan Portugal och Spanien hade dessa avåkningsfält. Det gick upp och ner i ett med 5-6% lutning.
snö bergskedja spanien
Spanien bjöd oss på en oväntad kyss av vinter. Två dagar senare var det totalkaos på denna sträcka då det snöade för fullt och i dessa branta backar är det inte lätt att stanna = seriekrock gånger hundra. Ibland har man tur också!
spanien portugal berg
Här åker vi i ett område med vackra berg och stenar, nu går det neråt igen.
mercadona spanien carthago serrano bunkra
Stannar på vår favorit butik Mercadona i Spanien och laddar upp med serranoskinka, frukt och vin. Bengt är överlycklig över att äntligen ha köpt sin första hela skinka.
ankdamm
Vi stannar till i Nanclares de la Oca en natt där ankorna har egen damm och eget hus med sängplatser.
inspiration, vackert hus
Ett vackert hus i Nanclares de la Oca, Spanien. Man får mycket inspiration till ett framtida hus när man är ute och reser.
husbil, träning
När man bara sitter i bilen och regnet öser ner så får det bli träning i passagerarstolen istället. Det blir åtminstone någon form av prestation!
husbil, frankrike, trånga gator
Äntligen inne i Frankrike, vi gillar direkt vad vi ser när vi åker igenom de små byarna med stenhus och fönsterluckor i trä. Det är lite trångt inne i byarna, men det löser sig ju oftast!
Frankrike, rondell
Frankrike har många nästintill obefintliga rondeller…
Frankrike, raps, väg
De mindre vägarna på landsbygden är breda nog och i mycket bra skick! SÅ imponerande. Ett sånt här fyrsiffrigt vägnummer hade aldrig gått att åka på i Portugal eller Spanien pga vägskador och för smal väg, men i Frankrike verkar det vara ordning och reda.

Idag skickar vi en grattishälsning till Sverige och Tinas pappa!
Hoppas frugan är snäll mot dig idag 😉 …
..och att vädret tillåter sysselsättning utan att du behöver frysa.

6 thoughts on “Mil efter mil mot tulpanernas land.

  1. Krya på dig Bengt! Och ja det är tråkigt att avverka mil efter mil, men samtidigt kommer ni ju snart få uppleva något inte alla får se 🙂 Och doften, den hoppas jag är bedövande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *