Här kommer en variant av recept på den vegetariska, Sicilianska maträtten Pasta a la Norma.
Perfekt vardagsmat som känns lyxig men som går snabbt att sno ihop!

Ingredienser:
½ stor, tärnad aubergine
1 tunt skivad schalottenlök
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
½ tärning grönsaksbuljong
1/4 dl balsamvinäger alt. ½ dl rödvin
½ dl hackade eller skivade, soltorkade tomater
1 msk tomatpuré
Riven parmesanost till servering

Kryddor:
ca 1-2 tsk salt
ca 1-2 tsk mald vitpeppar/svartpeppar
ca 2 tsk torkad basilika
1 nypa socker

Fräs ihop den tärnade auberginen, soltorkad tomat och schalottenlök. (Nej, jag saltar aldrig ur auberginen – det sparar både tid och disk utan att påverka resultatet i denna maträtt.) Krydda med salt och peppar. Tillsätt tomatpurén, vinägern eller rödvinet och låt det sjuda någon minut. Tillsätt sedan buljongtärningen, krossad tomat, basilikan, sockret och vitlöken. Koka upp och låt såsen sjuda ca 10 minuter.

Servera pastasåsen tillsammans med spaghetti eller annan valfri pasta
och toppa med den rivna parmesanosten. Bon Appétit!

5 kommentarer till “Spaghetti a la Norma.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *