Här kommer ännu ett vegetariskt recept, anledningen till att det blir så många sådana här är för att vi börjar att äta mer och mer vegetariskt. Ibland river man runt i lådor och skåp och det blir något helt nytt, som idag! Detta har vi inte ätit förut, men det är definitivt inte sista gången.

Om man är riktigt ambitiös kan man ju syra sina egna grönsaker, eller så gör man som vi och låter andra göra det åt en. Mindre jobb hemma och mer arbetstid åt andra som behöver ha ett jobb.
Det brukar gå att hitta i de flesta matbutiker i havet med konserver.

Chilirostade kikärtor & delikatesspotatis med syrade grönsaker.

Ingredienser:
10-20 små delikatesspotatisar
1 förpackning / ca 200 g förkokta kikärtor
ca 200 g syrade grönsaker
Hyvlad parmesan till servering

Kryddor:
2 tsk flingsalt
1 tsk paprikapulver
Chilipeppar/cayennepeppar efter smak
1-2 tsk torkad timjan
½ dl olivolja

Skölj av potatisarna och koka dom “al dente” i ca 10 minuter. Häll kikärtorna i ett durkslag, skölj dom sedan med vattnet du häller av från potatisen. Häll i kikärtorna i kastrullen tillsammans med potatisarna. Tillsätt alla kryddor och olivoljan, skaka runt med locket på så att det blandar sig. Fördela potatisen och kikärtorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen tills de fått en fin färg!
Gasolugn – 200 grader, ca 20 minuter.
Servera de chilirostade kikärtorna & delikatesspotatisarna
tillsammans med syrade grönsaker och hyvlad parmesanost.

2 kommentarer till “Chilirostade kikärtor & delikatesspotatis med syrade grönsaker.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *