öresundsbron
Öresundsbron, ett dyrt återseende!
öresundsbron
Vindkraftverken utanför Öresundsbron.
flensburg, calles, husbil
Vi vill ju inte törsta ihjäl sista biten hem… 🙂

Jaha, då har dagen kommit då vi återvänt till vårt hemland Sverige efter 6 månaders rullande med husbilen i Danmark, Tyskland, Österrike (nja, 5 minuter), Schweiz, Frankrike, Spanien, Portugal, Belgien och Nederländerna. Vi ska läsa av mätaren och jämföra med vad den stod på när vi åkte och återkommer med “milrapporten”! Såklart tog vi med oss värmen hem så lagom till påsken blir det 15-20 grader varmt och strålande solsken här i Kungsörstrakten – så varsågoda 🙂

Hornborgasjön, tranor, trandans
Tran-span” vid Hornborgasjön!

Vi stannar till vid Hornborgasjön för att se tranorna, de är långt borta men med kikare ser vi dom bra ändå. 3/4 var det rekord med 27,300 st tranor – vid vårt stopp var det endast 2100 st kvar. De var inte särskilt aktiva heller. Det vore häftigt att se tranorna dansa i soluppgången när det är 20-30,000 st.
Kanske nästa år 🙂

Hornborgasjön, trandans, tranor
Tranbänk, hornborgasjön, naturum
Tranbänk vid Naturum, Hornborgasjön.

Det första som slår en är den totala tystnaden under en promenad.
Ett vakuum verkar ligga över bostadsområdet. Trots de 15 graderna, värmande sol och
frånvarande vind finns det knappt en själ utomhus. Ja, nu är man tillbaka i Sverige.

2 kommentarer till “Trandans och återkomsten.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *