Rispuckar med grönsaker i currysås, vegetariskt recept

Ni får ursäkta bilden ovan, resultatet kunde inte bli annat än dåligt med den färgen på tallriken och en halväten portion 🙂 Ett lite krångligt recept för husbilslivet, men det går an någon
gång ibland och rispuckarna är verkligen värda besväret!

Ingredienser, rispuckar:
3 dl kokt, kallt jasminris
1 ägg
½ dl riven ost, parmesan eller västerbottenost
½ msk vetemjöl
Salt & peppar

Börja med att koka riset till rispuckarna. När riset är kokt måste det svalna så börja under tiden med grönsakerna nedan! Krydda det svalnade riset med salt och peppar, tillsätt den rivna osten, ägget och vetemjölet. Forma till runda små bollar och platta till dom lite innan du steker dom på medelvärme i stekpanna tills de har blivit gyllenbruna.

Ingredienser, grönsaker i currysås:
2 nävar blomkålsbuketter
1 morot, tunt skivad
½ zucchini, skivad i ca ½ cm tjocka skivor
4 cm skivad purjolök
1 hackad vitlöksklyfta
1 dl kokosmjölk
ca 1 tsk curry
ca 1 tsk gurkmeja
Salt

Koka blomkålsbuketterna och den skivade moroten i några minuter. Skiva purjolöken och zucchinin, hacka vitlöken. Stek alla grönsakerna tillsammans i en stekpanna tills de fått lite färg. Tillsätt kokosmjölk, curry och gurkmeja. Låt det koka ihop ordentligt medan du steker färdigt rispuckarna och smaka av med salt. Servera gärna tillsammans med sweet chili sås!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *