Vi slängde ihop en smaskig pasta med gräddig kantarellsås och toppade den med
parmesanost och kryddig ruccola sallad. En enkel rätt att imponera med!

Tagliatelle med kantarellsås, parmesanost och ruccola.

Ingredienser:
5-6 “bollar” tagliatelle
1 skivad schalottenlök
1 pressad vitlöksklyfta
1 tärning svampbuljong
½ dl vitt vin eller 2 msk äppelcidervinäger
1 dl vispgrädde
½ dl vatten
1 burk kantareller på burk
1 msk vetemjöl
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk timjan
Salt

Till servering:
Riven parmesanost
Ruccola sallad

Koka upp lättsaltat pastavatten. Fräs kantarellerna med löken i smör tillsammans med kryddorna. Tillsätt vinet eller vinägern och låt det sjuda en liten stund. Rör i mjölet och tillsätt vätskan och buljongtärningen. Koka upp under omrörning och låt sjuda medan pastan kokat färdigt. Koka pastan enligt anvisning på paketet och häll av vattnet. Häll sedan ner pastan i kantarellsåsen och blanda ner den.
Servera tillsammans med ruccola sallad och riven parmesanost!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *