Idag tänkte vi fresta med ett alternativ till den klassiska bakpotatisen, nämligen bakad sötpotatis. Ett hälsosammare alternativ än den gamla hederliga “potäten”, här serverad med vegetarisk
fetaoströra och sallad med picklad rödlök. Mums!

Bakad sötpotatis med fetaoströra.

Ingredienser:
2 st sötpotatis
½ dl majonnäs
2,5 dl lätt creme fraishe
ca 100 gram tärnad fetaost
1 tsk timjan
1 msk klippt gräslök
Salt & peppar

Värm de naggade potatisarna ca 8-10 minuter i mikro på full effekt eller ca 45-60 minuter i ugn, 200 grader. Oavsett om du värmer i ugn eller i mikro behöver du vända på potatisen vid minst ett tillfälle.

Blanda majonnäs, creme fraishe och kryddor till en jämn röra. Tillsätt den tärnade fetaosten och smaka av.

Picklad rödlök:
2 st halverade och skivade rödlökar
1 dl socker
½ dl ättika (12%)
1 dl vatten

Koka upp vatten, ättika och socker under omrörning. Tag av från plattan och lägg i rödlöken, låt svalna.

Servera gärna med en fräsch sallad och picklad rödlök.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *