Midsommar husbil stora djurlången
Första dygnet spenderades vid Stora Djurlången, det var dock lite för blåsigt och för nära vägen så vi letade oss djupare in i skogen.

Midsommar hade vi sedan länge tänkt fira i Rättvik, för upplevelsen med folkmusik och folkdräkter. Men när midsommar kom passade det helt enkelt inte. Vi är båda ganska dränerade på energi efter viktproblem, vattenläckor och upprepad envägskommunikation med fabriken och återförsäljare i Tyskland. Skogen, vattnet, fisket och lugnet kallade på oss uppe i dalarnas skogar – vi lyssnade och for dit.

Långtjärnarna Björsjö Kloten-Malingsbo Livboj
Husbil skog Långtjärnarna Björsjö
…och djupare in i skogen kan vi nog inte komma med våra 8,5 meter! 🙂 Här står vi fint mitt emellan två sammankopplade tjärnar.
Husbil Carthago Långtjärnarna skog
Midsommar Långtjärnarna Björsjö myggor
Svårt att förstå att klockan är 21,00 och solen fortfarande står relativt högt på himlen och värmer oss. Fiskarna vakar för fullt samtidigt som knotten försöker suga livet ur oss. Vi måste införskaffa oss en sexig variant av mygghatt och återvända! Här växer både ängsull, hjortron, blåbär, lingon och mängder av små rosa blommor vars namn är okänt för oss.

Vi hamnade till slut vid Långtjärnarna nära Björsjö. Vilket ställe! Vi såg på satellitbilderna att det stod några husbilar och husvagnar mellan tallar och granar runt grusvägen som leder fram till tjärnarna. Vi vågade inte köra in utan stannade ute vid vägen och gick sista biten in. Vi blev förvånade över hur mycket husbilar och husvagnar som klämt sig in mellan alla träd, det såg riktigt komiskt ut. Det var så fullt att vi tänkte att vi inte skulle få någon plats, men då träffade vi Sören & Lottie som berättade att precis innan vi kom lämnade en husbil som stått med fantastisk utsikt! Bästa platsen på hela stället – och den knep vi direkt! Sen var det bara att plocka fram fiskespöna, men det var inte igår man fiskade så Sören var snäll och hjälpte oss att komma igång med bottenmetet. Fiskekort kunde man enkelt lösa online, skönt att slippa jaga återförsäljare av det. Enda servicen här är dass och soptunnor, men kommer man förberedd funkar det att stanna flera dagar. Till och med solpanelerna tar emot viss laddning mellan trädkronorna. Det blev fiske och snack till framåt kvällen med förnyad reslust efter ett riktigt bra restips från våra grannar. Nu längtar vi till nästa helg som kommer att bjuda på spektakulära vyer och upplevelser med husbilen!

Husbil taklucka skog
Utsikt genom takluckan. Lugnande!
Långtjärnarna fiske fiskekort björsjö
Fiskelycka var dock ingenting vi drabbades av, även om flera av våra grannar hade tur blev vi utan trots två dagars engagemang. Nåja, vi kom inte för att få fisk utan för att få fiska.
Långtjärnarna Ludvika Björsjö
Midsommar, Foot of Africa
Någon som har skojat till det…själv skulle man ju sakna en så fin stövel! 🙂

2 kommentarer till “Fiskelycka (?) i Kloten-Malingsbo trakterna.”

  • Hej på er. Hoppas att ni fick den midsommar som ni ville ha. Själva firade vi både midsommarafton och midsommardan, så ni kan tänka er att söndagen blev lite lugnare. MEN då plingar det till i telefon på söndag fm och ett par från Östersund som vi träffade för 7 år sen i Italien ringer och undrar om vi är i Bränntorp. Så dom dyker upp i en härligt röd BMW cabriolet, tar en fika och drar sen vidare mot Hälsingorg.
    Vilka härliga bilder från Sverige som är så underbart när solen och värmen har kommit. Ha de gott.

    • Men vad häftigt att träffas igen, då hade ni mycket att prata ifatt om!! Mötena med människor man verkligen klickar med är bland det bästa med att vara på resande fot tycker vi. Trivs vi inte med grannarna far vi vidare och trivs vi försöker man ju hålla kontakten. På onsdag ska vi träffa ett par från Vemdalen som vi träffade för 8 månader sen i Spanien. Ja, det är härligt 🙂 Kram på er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *