Eldshow och marsch genom Visby.

Europa, Plåtis, Sverige
100 knektars marsch genom rosornas stad, visby, medeltidsveckan

100 knektars marsch genom rosornas stad

Denna kända och återkommande marsch under Medeltidsveckan går igenom Visby centrum. Här får alla delta som bär kläder enligt 1500-talets mode. Ett väldigt trevligt inslag under veckan tycker vi! Det var många som deltog i processionen och spelade instrument i takt med att dom gick.

100 knektars marsch genom rosornas stad, visby, medeltidsveckan
100 knektars marsch genom rosornas stad, visby, medeltidsveckan

TRiX Eldstorm

Under Medeltidsveckan finns det flera olika eldshower att välja mellan. Vi blev rekommenderade gycklargruppen TRiX eldshow. Det var inte bara vi som ville se den, trots att vi var på plats över en timme innan showen skulle starta fick vi nätt och jämnt en sittplats i grässlänten låååångt bort från själva scenen. På bilderna har vi använt kamerans zoom funktion till max, ändå är de så långt bort. Det hade säkerligen varit mycket häftigare att sitta närmare gycklargruppen och sett ordentligt hur de spottade eld, jonglerade med brinnande eldklot och hoppade mellan brinnande hopprep. Showen sattes ihop med inspiration från den stora branden i Norberg. Det kom många budskap om miljön, vilket är bra såklart – men här tyckte vi att det blev lite för mycket… Vi kom för att se en eldcirkus om vädrets krafter och inte för att lyssna på politisk propaganda där flera ledare namngavs och hånades.

TRiX eldstorm, eldshow, medeltidsveckan, gotland, visby
TRiX eldstorm, eldshow, medeltidsveckan, gotland, visby
TRiX eldstorm, eldshow, medeltidsveckan, gotland, visby

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *