pasarelas del vero, alquézar, norra spanien, vandringsled, caminito del rey

Vandring längs bergsväggar i en kanjon.

Europa, Plåtis, Spanien, Vandring

Pasarelas del Vero är norra Spaniens svar på vandringsleden Caminito del Rey som vi gick i början på året i södra Spanien. På två timmar tog vi oss igenom den vackra kanjonen. Mestadels av leden gick på bergsväggarna men vi gick även genom grön regnskogsliknande terräng med hög luftfuktighet. I vissa delar av leden fick vi hoppa mellan småstenar för att inte hamna i floden och blöta ner skorna. Den största skillnaden på Pasarelas del Vero och Caminito del Rey är antalet vandrare. Vi har gått bägge vandringslederna under lågsäsong, skillnaden är att vi inte såg en enda själ här i Alquézar. I El Chorro däremot fick vi springa ifrån stora horder med turistgrupper. Den stora skillnaden mellan dessa leder är höjden som man går på. Här i Alquézar var vi kanske 10-20 m ovanför floden som är mycket högre på våren och försommaren. Men i El Chorro däremot var vi 100 m upp nästan hela tiden. Man kan väl kalla Pasarelas del Vero för Caminito del Reys lillebror. Ett mycket vackert alternativ för oss som inte gillar trängsel!

Pasarelas del Vero, Alquézar, norra spanien, vandringsled, kanjon
Pasarelas del Vero, Alquézar, norra spanien, vandringsled, kanjon
Pasarelas del Vero, Alquézar, norra spanien, vandringsled, kanjon
Pasarelas del Vero, Alquézar, norra spanien, vandringsled, kanjon
Pasarelas del Vero, Alquézar, norra spanien, vandringsled, kanjon
Pasarelas del Vero, Alquézar, norra spanien, vandringsled, kanjon
Pasarelas del Vero, Alquézar, norra spanien, vandringsled, kanjon
Pasarelas del Vero, Alquézar, norra spanien, vandringsled, kanjon
Pasarelas del Vero, Alquézar, norra spanien, vandringsled, kanjon
Pasarelas del Vero, Alquézar, norra spanien, vandringsled, kanjon

Men nu tillbaka till värden till denna vandringsled; Alquézar. Vilken otroligt vacker liten by! Ja, här skulle vi gärna slå oss ner faktiskt. Det är första gången vi säger det under vårt år på resande fot. Vi såg faktiskt ut vilket hus vi skulle bo i och olivträden var redan planterade åt oss. Kan detta vara Spaniens vackraste by? Vi tror det.

alquézar, norra spanien, spaniens vackraste by
Alquézar
alquézar, norra spanien
Här skulle vi kunna tänka oss att bo.

4 thoughts on “Vandring längs bergsväggar i en kanjon.

  1. Hejsan. Fantastiskt fina bilder som vanligt. I den lilla, lilla byn tror jag att det blir väääldigt lugnt att leva och bo i, inget för mig alltså. Men smaken är ju baken delad, hi, hi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *