Cabo de gata, naturreservat, spanien

Fortsättning Cabo de Gata

Europa, Plåtis, Spanien

San José

Vi dyker in i San José. Här finns en stor grusplan där vi parkerar bredvid en handfull andra husbilister.
Det märks att även denna by är en semesterort men ändock är det lite liv trots att det är lågsäsong. Vi tar en längre promenad genom byn och längs den långa stranden. Vi hittar en halv cykel i ett hus, kaklade entréer och riktigt havsnära strandhus längs med hela byn. Vi leker med tanken att man kanske skulle köpa ett hus i en liknande semesterort. När spanjorerna är på plats under högsäsong skulle man kunna hyra ut huset och fly till svalare temperaturer i Sverige. Men det blir nog, även för oss, för lugnt på vintern.

cabo de gata, naturreservat, spanien, san josé, cykel
cabo de gata, naturreservat, spanien, san josé, katt, väggmålning

Cabo de Gata

Sen drar vi vidare till själva saltorten Cabo de Gata närmast Almería i naturreservatet. Vi åker endast igenom byn utan att stanna och följer den långa sandstranden. Vi parkerar vid ställplatsen bortanför saltfälten. Här står vi platt på första parkett för att se solen gå ned i havet. Hela natten vaggar vågornas brus oss till sömns där vi står kanske 20 meter från havet. Borta vid fyren Faro de Cabo de Gata njuter vi av den fina utsikten och det dramatiska landskapet.
Just ja, sen möter vi en svensk bil med häftiga lejon på motorhuven!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *