Carboneras, bergspass, cabo de gata, husbil, vacker väg

En häftig och naturskön sträcka!

Europa, Plåtis, Spanien
Carboneras, bergspass, cabo de gata, husbil, vacker väg, naturskön sträcka

När vi är på plats längst söderut i naturreservatet Cabo de Gata får vi för oss att åka tillbaka norrut till Carboneras som är granne med Agua Amarga. Så glada vi är att vi gjorde det. Själva Carboneras är en relativt stor stad, vilket vi inte innan trott. Det finns dåligt med parkeringsalternativ så vi åker igenom stan och följer väg AL-5107 mot Sopalmo. Molnen hänger ganska lågt över bergpasset vi ska över. Sträckan fram till Aqura de Emedio är så häftig. Vilka vyer alltså! Därefter åker vi längs med kusten igenom den ena semesterorten efter den andra. Gatorna kantas av palmer och fina planteringar. Alla lägenhetshus och hotellkomplex lyser vitt och många restauranger och butiker är igenbommade. Men högsäsong är det nog full fart! När vi åker igenom en av de små byarna ser vi många personbilar märkta med GB. Men vi minns inte vilken eftersom alla byar såg ganska likadana ut. Efter Garrucha tröttnar vi och svänger av mot inlandet och landar framåt kvällen i Huércal-Overa.

spanien, odlingar, plantage
På väg mot inlandet passerar vi en åker där de skördar för fulla muggar.

2 thoughts on “En häftig och naturskön sträcka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *