A-92N, vacker väg, spanien, plåtis, husbil, naturskön sträcka

När alla vägar leder till bergen..

Europa, Plåtis, Spanien

..så är det för oss! Vi vet att många dras till havet och vi antar att just den dragningskraften som andra känner dit känner vi för bergslandskapet. Inte för att vi inte gillar havet. Det är vackert och till viss del varierande. Ibland lugnt, ibland dramatiskt. Ibland sandstrand, ibland stenstrand och ibland klippor. Men dessa bergskedjor och naturreservat med höga toppar drar oss ständigt tillbaka. Det är ständigt nya vyer, nya former och nya färger. Havet och kuststräckan är helt enkelt inte lika föränderlig och varierande i utseende som inlandet är. När man står och tittar ut mot horisonten vid havet ser den ju alltid likadan ut. Samtidigt är havets brus och vågskvalp ett väldigt avslappnande ljud. Så havet gör oss lugna, men kanske lite uttråkade efter ett tag. Bergen gör oss nog mer…upprymda, energiska och imponerade. I den bästa av världar kombineras både vatten och berg.

Igår morse lämnade vi Huércal-Overa och tog första sikte på väg A-92N förbi Velez Rubio. Redan där är vägen vacker och trafiken är nästintill obefintlig jämfört med de vältrafikerade kuststräckorna. Den ena bergskedjan byter av den andra. Vi ser Sierra Nevadas snötäckta toppar långt bortom Sierra de Baza. På motsatt sida av vägen följer vi Sierra María-Los Vélez. När vi vid Baza svänger av på väg A-315 och följer den till Peal de Becerro börjar det bli vackert på riktigt. Här skiftar bergen och kanjonerna i alla möjliga färger som röd, lila, beige, vit, brun, grå och orange. Timme efter timme följer vi det föränderliga bergslandskapet. Från Huesa fylls landskapet med olivodlingar. Det är olivträd så långt ögat kan se och de växer inte bara på platten utan ganska högt upp på bergen, i vissa fall ända till toppen. I Peal de Becerro byter vi till väg A-319 som tar oss till vårt slutmål Cazorla vid Sierra de Cazorla och olivodlingarna förföljer oss fortfarande. En bild säger mer än tusen ord, så här har ni flera miljoner…

A-315 mot Cazorla, vacker väg, spanien, plåtis, husbil, naturskön sträcka
ställplats, Cazorla, vacker väg, spanien, plåtis, husbil, naturskön sträcka
På ställplatsen i Cazorla med utsikt över olivodlingar.

Vi anländer till ställplatsen i Cazorla ungefär 300 foton senare. En resa som skulle ha tagit knappt 3 timmar tog oss nästan 5 timmar. Så vackert var det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *