spanien, andalucien, sierra de Ronda, vackra vägar i spanien

Vackra vägar i Andalusien.

Europa, Plåtis, Spanien

När vi lämnade ställplatsen i Ronda och tog sikte på solkusten valde vi att åka mindre vägar, som visade sig vara oerhört natursköna. Vi började vår resa söderut på väg A-369. Vi gjorde en avstickare på en mindre väg till Júzcar, den blå byn. Väg 7307 är också vacker som bara den. Sista biten till smurfbyn är väldigt lummig och kurvig – men utsiktslös. Vi åker samma väg tillbaka och fortsätter på väg A-369 förbi Atajate, Benadalid och Algatocín. Vi stannar till vid utsiktsplatsen Mirador del Genal och övernattar där, tillsammans med 3 andra. Vi är enda “riktiga” plåtisen/husbilen, de andra är ombyggda skåpbilar och en jeep. Dagen därpå fortsätter vi till Gaucín på samma väg. Efter den byn fortsätter vi på väg A-377 följt av A-7150 till Casares. Dessa vägar rekommenderar vi verkligen! Vyerna är otroliga – som ni ser! Vi njöt av varje sekund med plåtisen men det vore en dröm att åka motorcykel här någon gång. Tyvärr såg vi inte några andra husbilar här, men vägarna är verkligen bra och stora nog för alla storlekar, undantaget sista biten på väg 7307 till Júzcar där man måste tuta sig igenom kurvorna och mötas i dikeskanten.

spanien, sierra de ronda, vackra vägar, husbil plåtis genom spanien
spanien, sierra de ronda, vackra vägar, husbil plåtis genom spanien, mirador de genil
Mirador del Genal.
spanien, sierra de ronda, vackra vägar, husbil plåtis genom spanien

När vi lämnar bergstrakterna och rullar mot och förbi Manilva förändras vyerna verkligen. Vi är ju som sagt var inte överförtjusta i solkusten. Men ja, det är ju vackert när hav möter berg och solen skiner mer än uppe i bergen. Det är bara lite för stressigt för vår smak med all trafik och alla människor som ständigt är på väg någonstans.
Vi gillar lugnet i inlandet, både på vägarna och i byarna.

Sista nätterna i Spanien spenderar vi i Málaga. Näst sista natten åker vi till en ställplats som inte finns med på vår app CamperContact men på Park4Night. Vi väljer denna plats för att man kan tvätta husbilen och koppla på el. Vi behöver ju rengöra alla tankar ordentligt så att plåtisen är fräsch när vi kommer tillbaka om en månad. “Ställplatsen” Cercamper erbjuder förvisso el, vatten och tömning och vi får ett vänligt bemötande. Men tömningsplatsen för toalettkassetten är mycket föråldrad och det sprutar vatten åt alla möjliga håll när man ska skölja ur plastburken. Natten spenderar vi under tak inne i en stor lokal fylld med husbilar som verkar vinterförvaras här. Under natten väcks vi om och om igen av oljud från nattarbetarna och för att inte nämna den stora hundens genomträngande skall. Den är också i lokalen och vi törs knappt gå utanför dörren, för den låter arg.. Men lite öronproppar löser ju det mesta.

Vi parkerar husbilen på AENA’s långtidsparkering vid flygplatsen.
Vi står på precis samma plats som vid förra årets hemresa under julen. Det är ju lite kul. Det gick ju bra förra året och det gör att vi känner oss lite lugnare att lämna bilen nu än förra året. Sista natten sover vi på flygplatsens parkering. Där finns det möjlighet att låna nyckeln till toaletter och sen åker man transferbussen till och från flygplatsen, enkelresa 10 minuter. 32 dagars parkering kostar oss 125 euro. Så nu sitter vi här i kalla, regniga och gråa Sverige. Nu hoppas vi på att det ska komma lite snö och solsken. Och tomten förstås!

4 thoughts on “Vackra vägar i Andalusien.

  1. Välkomna hem till ett disigt och gråkallt Sverige. Vilka underbara månader ni haft och nu får ni landa ett tag och sen ut på nya äventyr. Passar på att önska er en
    God Jul och ett Gott nytt år

    1. Nej, nu blir det lite vintervila på bloggen. Skönt att koppla ner sig från nätet också! God jul och gott nytt år till er också! Hoppas ni får till en Jansson och att Sollan visar sig för er 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *