sverige, dubbel regnbåge

Inget är som väntans tider…

Europa, Okategoriserat, Plåtis, Sverige

Det är faktiskt ganska skönt att vi är trötta efter att ha gasat hem i en rasande takt så att vi med gott samvete kan göra nästan ingenting! Sen vi kom hem till Sverige igen har vi upplevt både regn, hagel och snö. Till och med sol igår får vi väl lov att erkänna..och en vacker dubbel regnbåge! Men idag är allt som vanligt igen och den lyser med sin frånvaro. När vi övernattade utanför Bengt i Örkelljunga imponerades vi knappast över deras sophantering. Sådär har det inte sett ut sen vi lämnade Sverige. Sorry, men så är det bara. Det är ju synd att man inte ens med den låga arbetsbelastningen som verkade råda inne på företaget inte ens kan tömma soporna på sin avgiftsbelagda ställplats.

Vi har muntrat upp oss genom att packa upp det handmålade lergodset vi köpte med oss från Corval och Monsaraz i Portugal. Har ni nånsin sett något vackrare? Ja, kanske den där ettriga Jack Russelln på bilden intill!
Hunden Sigrid muntrar upp med sina skall och ärevarv i trädgården. Vi köpte med oss lite (kan man köpa lite?) godis från Skåneporten som vi nallat på fast det inte är lördag och vilka frukostar vi har ätit! Vi har införskaffat oss köttbullar, rödbetssallad, prickig korv, rökt skinka, kaviar, prästost, leverpastej, salt smör och smörgåsgurka. Vi har till och med unnat oss en kvällsmacka. Vilken njutning med gott, varierat bröd och goda pålägg. Frukosten är det vi saknar mest när vi är ute och reser. Vågen har vi glömt bort hur den fungerar, för stunden. Ibland är det skönt att vara glömsk!

Gotteboet, godisbutik, skåneporten, carthago van 640 LE charming GT
raposeira, rött mousserande vin, plåtis, vanlife, lamego, portugal, dourodalen, köttbullsmacka

Rött mousserande vin?!

Hmm…ja, alltså, diskussionen gick ju när vi handlade med oss vin från Lamego. Mycket tydligt och klart stod det ju Tinto på vissa vinflaskor, men alltså vem har någonsin hört talas om rött mousserande vin? Det dricker väl ingen?
Ja, från och med nu då. För nu dricker Tina det. Waow, vilken grej! Konstigt men GOTT! Våga prova, ropar hon högt från matbordet! Om man inte är den som är den funkar det till allt som serveras på ett fat till en chipsskål eller chokladkartong. Inget s.k pratvin dock eftersom man lär dricka mer än man pratar.

3 thoughts on “Inget är som väntans tider…

  1. Å “ettriga Sigrid” Såååå söööt!
    Jack Russelln sa: Titta på mej! Titta på mej! Lek med mej! Lek med mej! Mera mera! Pust.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *