plåtis genom portugal, dourodalen, duerofloden

Topp 5 (?) i Portugal 2019/2020

Europa, Plåtis, Portugal, Topplistor

Ja, här blev det lite skralt faktiskt. Normalt sett brukar vi ha svårt att välja ut bland allt vi ser och upplever.
En anledning till att vi bara fick ihop tre i varje kategori är Covid-19. Viruset tvingade oss till viss del att packa ihop och åka hem tidigare än först planerat, men om sanningen ska fram så hade vi redan fått kapitulera pga Tinas tilltagande värk. (Efter att ha fått ett nytt märke, från apoteket, av medicinen som tidigare fungerat) Många har dagarna varit som vi fått begränsa oss helt till plåtisen. Därför har också själva utforskandet i Portugal (och delvis i Spanien) inte blivit riktigt som vi önskat oss. Men dessa upplevelser och byar som vi har valt ut till den portugisiska topplistan för denna säsong är fantastiska upplevelser och platser att utforska!

Den grön/blå texten är tryckbara länkar för att komma till ursprungsinlägget om varje upplevelse/plats.

Topp 3 upplevelser:

Nr. 1 Friluftsliv i Odeleite är ingenting vi tackar nej till. Här är det lätt att stressa av! Vi vet att denna plats var med även på förra årets lista, men den är värd utmärkelsen år efter år!

Nr. 2 Dourodalen är ju en riktig klassiker. Särskilt vacker tyckte vi att dalen var efter Peso da Régua mot Pinhão.

Nr. 3 Shoppa keramik i Corval strax utanför den vackra byn Monsaraz. Här är gatorna kantade med butikerna som säljer handmålat lergods till en billig peng.

Topp 3 städer/byar

Nr. 1 Den kända och omtalade stenbyn Monsanto förtrollar även oss. Ett måste att besöka när man är i närheten. Lågsäsong eller “Corona-tider” rekommenderas pga byns stora attraktionskraft.

Nr. 2 Marvão är lika vackert som du kanske hört med sitt höga läge 800 m ö h ser man enkelt över till Spanien.

Nr. 3 Välkända Monsaraz ligger otroligt vackert intill Portugals största anlagda insjö. Den vackra byn är inte så stor men i omnejden finns mycket att utforska.

Tidigare topplista i Portugal

HÄR hittar ni våra portugisiska favoriter från förra säsongen när vi övervintrade i Sydeuropa med vår stora husbil.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *