vanlife, bo i plåtis, carthago van 640 LE charming GT, diska i plåtis

Att drömma kostar inget…

Okategoriserat

…och inte kostar det mycket att diska heller. Diska, äta, gå promenader och drömma är det vi fyller våra dagar med just nu. Vi har hittat nya sidor hos oss själva, t.ex. att vi är väldigt väderkänsliga nu efter att ha övervintrat i Sydeuropa två säsonger. Är det brist på sol, under 15 grader och blåsigt så går vi bara inte ut! Och vädret har inte klarat tidigare nämnda kriterier särskilt många av dagarna sen vi kom tillbaka till Sverige för ca 3 veckor sedan.
Livet är väldigt stillsamt med andra ord. Vi väntar på bättre tider, men framförallt väder!

Drömmen om Sverige

När vädret behandlar oss så illa som det gör just nu så drömmer vi tyvärr inte så mycket om Sverige än. Vårvärmen och försommaren känns lite för långt bort mot horisonten för att vi ska gå igång på våra svenska inspirationsböcker. Att åka iväg och upptäcka platser i den här kylan är ingenting för oss. Det är för kallt och när det är för kallt så kan vi inte njuta. Vi lider riktigt av kylan i år, den verkar söka sig ända in i benmärgen, brr! Nu börjar träd och buskar knoppa till sig och ett gråtrist, halvdött landskap är ingenting som tilltalar oss. Och att gå på museum osv kan man ju räkna bort i dessa Coronatider. Böckerna ligger framme och snart kanske det börjar att suga i vår svenska resetarm igen?!

hemester, upptäck Sverige, vandringsböcker, carthago van 640 LE charming GT

Drömmen om ett riktigt hem

Vi publicerade ju ett inlägg på självaste 1:a april där vi berättade om (eller faktiskt bara Tina) en spikad idé att köpa ett hus på Gotland. Till inlägget! När det publicerades så hade vi egentligen bara en envägskommunikation här i plåtisen angående den saken. Tänk så bra det då är att ha en blogg som läses av andra som ifrågasätter och undrar. Inlägget ledde vidare till tvåvägskommunikation (och tre, fyra och fem faktiskt). Vi märker ju nu hur utsatta vi är utan en fast punkt att vara på. En fast punkt som bara är vår och som ingen eller inget kan ta ifrån oss. Just nu känns det som att vi står i standby läge. Ett energisparande och ekonomiskt men trist läge.

Så just nu drömmer vi om ett hus. Är det helt knäppt att köpa ett hus på Gotland? Vem spontanköper ett hus liksom? På en plats man aldrig bott på förut? Och på en ö? Är det verkligen smart? Det visar sig väl med tiden. Kanske?

Medan Bengt försöker att hitta lösningar på grundläggande förutsättningar som möjligheten att köpa tomt, bygga hus osv så sitter Tina och funderar på hur hennes drömkök skulle kunna se ut. Ja just det, vi har nästan övergett idén om att köpa ett befintligt hus och istället köpa en tomt och bygga eget. Dels sparar det oss pengar och dels så får vi det precis som vi önskar. Vårt förra boende bestod av 2 st manskapsbodar som vi kopplade ihop med en “korridor” och ett stort soldäck. Som vi trivdes i vårt förra hem, så synd att vi inte hade mer fritid att njuta av det. HÄR kan ni se bilder på vårt förra boende, två ombyggda cramo-bodar. Anledningen till att vi inte bygger allting helt själva från grunden är för att vi inte har den kunskapen och kontakterna för att ro ett sånt projekt i hamn så att säga.
Genvägar är bra, så länge de inte utvecklas till senvägar. Tanken är alltså att göra något liknande igen, men den här gången lägger vi ribban lite högre med större yta och lite mer avancerad inredning.

Tiden får utvisa ifall drömmen om Gotland endast förblir en tidsfördrivande dröm eller en verklighet! Tills dess får du gäääärna delge ditt drömköks finurligaste finesser, läckraste detaljer eller mest praktiska lösningar!

Kanske sitter det en gotlänning på andra sidan skärmen och ruvar på en toppen-tomt åt oss? Hojta högt!

4 thoughts on “Att drömma kostar inget…

  1. Det känns som att ni siktar på större yta på bostaden än ni nånsin haft. Härligt med så vackra kök, svårt att välja alla har sin finess.Men det duger allt med ett mindre oxå, man får sätta sin prägel på det, så man trivs.
    Jag som är vinterboende i landet, tycker nog att det är väldigt skönt ute nu, fast vi bor på östkusten, kanske har vi lite varmare.Vi jobbar ute så mycket vi kan, så det är fördel med egen täppa. Lycka till med sökandet!

    1. Japp vi siktar på ett normalstort boende nu. Visst går det att ha mindre kök, det vet vi allt efter att ha lagat dygnets alla måltider i husbil under 1 1/2 år. Varför sträva efter trångmål när man ska bo i hus? Då kan vi ju fortsätta att bo i husbilen bara. Vi ska försöka sätta vår egen prägel på vårt nya stora kök! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *