carthago van 640 LE charming GT, sova i plåtis, fricamping, gotland, fårö, östersjön

Förstärkt säng i plåtisen för ökad komfort!

Husbilspraktika, Plåtis

Många undrar hur vi kan bo på heltid i en plåtis och framförallt hur våra kroppar håller för alla nätter i sängen. Sängarna är ganska hårda och därför har vi valt att fixa formsydda bäddmadrasser som komplement. Det hade vi i vår förra husbil också och det gör en enorm skillnad för sovkomforten. I vår stora husbil var sängen fast och stabil som bara den. Men i plåtisen är båda långbäddarna fällbara för att öka lastutrymmet och därmed finns det inte så mycket som håller bäddarna uppe.

När vi en morgon skulle bädda sängen var det någonting som tog emot. Sängen på passagerarsidan hade hängt ner sig och sviktade rejält in mot mitten så att bäddarna inte kunde ligga i våg. Och vi vågade knappt röra oss av rädsla för att sängen skulle knäckas! Vi tänkte att det inte ens var någon idé att ta upp detta med en husbilsfirma eftersom det inte är meningen att man ska sova 365 nätter per år i någon husbil eller plåtis. Två original balkar håller upp bäddarna i huvud- och fotändan. Vi förstärkte sängen genom att sätta ännu en balk i mitten av bäddarna som istället är längsgående. Det är ungefär en månad sedan vi förstärkte sängen och det var en strålande lösning! Sängen är mer stabil och den uteblivna oron över att rasa ner i garaget har ökat sovkomforten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *