Reportage i tidningen Husbil & Husvagn om att bo mobilt

Livsstilsreportage i campingtidning och Svemestertider.

Europa, Mellersta Sverige, Plåtis, Sverige, Vi byter liv

Reportage i tidningen Husbil & Husvagn

I mitten av februari stod vi på vår favoritplats i Portugal när vi möttes upp av journalist- och fotografparet Jonilson. Vi spenderade ett par dagar tillsammans som resulterade i ett fint 4-sidigt reportage om vårt byte av livsstil – den som vi lyckades lämna ekorrhjulet med och vår nya som innebär att vi bor och reser på heltid i husbil. Det känns jätte kul att vara med i tidningen och vi hoppas kunna inspirera fler till denna underbara livsstil med mottot lev nu – dö sen! Om du vill läsa om oss och få tips om hur vi får pengarna att räcka längre är det tidning nr 7 som du ska köpa.

bor heltid i husbilen, reportage

Färnebofjärdens nationalpark

Tänk vilken tur att pandemin lugnade ner sig så att vi svenskar får möjlighet att resa runt i vårt lilla land! För ungefär ett år sedan övernattade vi här när vi rullade söderut efter att ha åkt Vildmarksvägen. Det var med vår stora husbil, bamsebussen! Dagen därpå åkte vi till en husbilsfirma i Enköping och skrev kontrakt på ett inbyte till plåtisen som vi nu reser och bor i. Det är så fint här och sedan dess har vi tänkt att åka tillbaka. Nu i Corona-tider har informationscentret Naturum flyttat ut till entrén till nationalparken. Vi stannade där och fick med oss mycket tips på vandringsleder och smultronställen att åka till. Första natten fricampar vi längst ut på Hemön. Här finns torrdass, eldstad och vindskydd intill en sandstrand. Här står vi som ensamt fordon men med grannar som sover i vindskyddet. De eldar för fullt för att ryka bort de mesta myggen. Själva har vi det myggfritt och rart inne i husbilen.

5 thoughts on “Livsstilsreportage i campingtidning och Svemestertider.

  1. Det var en trevlig läsning om erVi kör själva en Carthago chic e-line -2015 o är nu sugna på en Malibu plåtas som den ni har. Det är frihet med husbil o vandringar gillar vi också, att kunna åka upp mot Abisko o njuta av naturen är härligt. Ha det fortsatt bra☺️

    1. Tack, vad roligt att du tycker det! Stora och lyxiga husbilar i all ära (vi älskade att stå still i vår) men en liten husbil eller plåtis ger fler upplevelser och enklare framkomlighet – vilket är en helt annan sorts lyx 🙂 Kanske får vi se lite av Abisko under sommaren. Ha det så fint!

  2. Tro’t eller ej, men ICA Maxi hade inget nr 7 av tidningen. Om tidningen är slutsåld pga ert reportage eller om de inte köper in tidningen låter jag vara osagt. Klart jag tror på första alternativet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *