vy över Fjärnebofärdens nationalpark i Skekarbos utkikstorn

Bästa utsikten över Färnebofjärdens nationalpark…

Europa, Mellersta Sverige, Plåtis, Sverige

…hittar vi i Skekarsbo efter att ha gått uppför alla trappsteg i det höga utsiktstornet! Skekarsbotornet sträcker sig 20 meter upp och över talltopparna men mjölksyran i låren efter de 94 trappstegen är värd utsikten. Härifrån kunde vi se vår föregående natts övernattningsplats, sandstränderna på Hemön på andra sidan fjärden, med blotta ögat.

skekarsbo utsiktstorn, färnebofjärdens nationalpark
Färnebofjärdens nationalpark, skekarsbo utsiktstorn

Vi åker flera kilometer på en krokig liten väg som börjar med asfalt och slutar med grus och en skylt med texten Här slutar allmän väg. Vi blir förvånade över att så många åker ända hit! Det är rena rama autobahn vid vägens slut. Många har sina små båtar här och att bada från bryggan är populärt. Vi lyckades få en lucka mellan besökare runt klockan 21 då vi tog ett härligt kvällsdopp! Efter doppet kom nästa rush med folk – de som ville se solnedgången. Ja, där står vi på första parkett för just den upplevelsen – så lyxigt det är detta husbilsliv. När solen gått ner och åskådarna lämnat oss dyker snart nattfiskarna upp. Här verkar det vara aktivitet dygnet runt! Men det är ingen som stör oss och vi stör ingen. Vi njuter sent inpå natten av den tropiska sommarkvällen innanför husbilens myggdörr. Och av den färgade himlen som liksom aldrig vill återgå till att vara bara blå.

Trevlig midsommar!

4 thoughts on “Bästa utsikten över Färnebofjärdens nationalpark…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *