Lillnipen på Nipfjället

Vår enklaste topptur hittills; Lillnipen på Nipfjället

Europa, Norra Sverige, Plåtis, Sverige, Vandring

Lättillgänglig fjällvärld tar oss till Nipfjället! Här finns en vinterparkering och en sommarparkering, vi åker till den sistnämnda för att njuta av naturen. Det är ganska många husbilar som kommer och åker under tiden vi är här och Nipfjället blir för en dag ett bloggförenande fjäll. Först får vi påhälsning av skribenten till bloggen Reiselinda som hittat hit med sin man. Vi har sedan några dagar försökt jaga ifatt Mari och Frasse bakom bloggen Äventyramedoss som dock är mer aktiva på Instagram. Hursomhaver satt vi och pratade om att det vore så kul om de skulle dyka upp med sin husbil – eftersom de var i närområdet. Ja, si en timme senare rullade de in på parkeringen bredvid oss!

Lillnipen

Tillsammans bestiger vi den lilla, lilla toppen Lillnipen utan svårighet. 1100 m ö h bjuder toppturen på en utsikt mot Städjan och Fulufjället bortom den. 1,5 km och knappt 30 minuter senare har vi hunnit med en topptur och återvänt till parkeringen. Med den lilla ansträngningen är man ju knappt värd en fika! Vi styr därför apostlahästarna vidare på Nipfjället rakt mot Städjan. Vi fastnar i tanken att bara gå lite till…och lite till. Vi slutar innan vi kommer så nära att vi måste bestiga även den toppen och tar en, nu välförtjänt, fika med de tre Äventyrarna.

2 thoughts on “Vår enklaste topptur hittills; Lillnipen på Nipfjället

    1. Vildmarksvägen åkte vi förra året och gillade verkligen alla fina vyer och platser att besöka. Vi står i valet och kvalet om att åka i år igen. Hoppas ni fick en fin tur och rejäl dos fjäll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *