Utsikt från Galtis i Arjeplog

Kära Norrland, vi har verkligen försökt…

Europa, Norra Sverige, Plåtis, Sverige

…att älska dig. Dina höga fjäll och djupa dalar. Alla små tjärnar, stora träsk, dånande forsar, porlande bäckar och enorma älvar. Vi har sett fantastiska vyer. Upplevt ett annat djur och växtliv. Vi har utstått trakasserande mygg och knott, skumpat fram på extremt dåliga vägar och stundtals åkt enorma avstånd för att kunna få lite dricksvatten i färskvattentanken. Detsamma gäller påfyllning av LPG för att slippa frysa fötterna av oss varje dag. Ingen kärlek är villkorslös! Allt vi begärde var lite fint väder. Vi hade nöjt oss med några dagar utan regn och över 12 grader utomhus under vad som skall föreställa högsommar i Sverige. Hoppet har lämnat oss för detta år. Nu åker vi mot varmare breddgrader inom mellersta och södra Sverige. Men misströsta inte, vi kommer att komma tillbaka när vädergudarna är på din sida! En plats som vi definitivt ska återvända till är de vackra vyerna kring Silvervägen mot och förbi Arjeplog. Detta är det nya Höga Kusten för oss som inte gillar trängsel. Hade det inte varit för alla envisa lågtryck med blåst, kyla och regn så hade vi stannat kvar här länge. Men nu är vi solsvultna och frusna.
HÄR finns en enorm utflyktguide till vad man kan upptäcka i Arjeplogs kommun. Men berätta det inte för någon, hur fantastiskt vackert det är här. Det kan väl vara vår hemlighet? Min, din och Norrlands?

Vyer från Galtispouda – 360 ° skärgård

Galtispouda, utsikt, Arjeplog
Galtispouda, utsikt, Arjeplog

Vyer längs Silvervägen

4 thoughts on “Kära Norrland, vi har verkligen försökt…

  1. Det är väl därför det är glesbefolkat i Norrland, inte många som står ut med det bistra klimatet.Fast årets sommar söderut är tålamodsprövande oxå i år. Dock mindre regn och mer sol.Bara att njuta av de små stunderna. Hoppas ni får det behagligare nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *