Raukar vid Asunden

Raukar på halvön Asunden och i Lickershamn

Europa, Gotland, Plåtis, Sverige

Asunden

Vi har aldrig varit ut till halvön Asunden trots många turer till Gotland. Vi har varit till ganska många platser som är nya för oss under årets Gotlandstripp så det känns roligt att Gotland blir större för varje gång! Här ute hittade vi massvis av får och raukar. Vädret var sådär och vinden kraftig som bara den. Desto mer imponerad blir man ju av att raukarna står där de står, år efter år. Asundens raukområde är verkligen vackert och dessutom allt annat än välbesökt till skillnad från de mer populära raukområdena vid Ljugarn, Hoburgen och Langhammar.

Asunden, Gotland, Slite kalkbrottsindustri
Från naturreservatet Asunden syns Slites industri bolma på andra sidan sundet, bortanför fåren.

Lickershamn

Precis innan vi når Lickershamn tvärnitar vi och svänger av till vänster. Här finns en liten öppning i terrängen att parkera på för att hälsa på de enorma raukarna på höjden. De är SÅ fina och vackert inramade med grönska och får absolut inte missas om man är i närheten. Regnet hänger i luften, men än så länge klarar vi oss.

När vi sedan når fiskeläget i Lickershamn börjar regnet ösa ner. Särskilt upphetsade blir vi inte heller av åsynen av Jungfrun en kort promenad bort. Efter överläggning med Google och varandra anser vi inte att rauken är värd varken regn eller besvär. Vi tycker att raukarna vi stannat till vid en kort stund tidigare var mycket mer att hänga i julgran!

Lickershamn, raukar, jungfrun
Rauken Jungfrun lurar längst bort på höjden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *