Grogarnsberget, Gotland

Katthammarsvik, nakenbad och Grogarnsberget

Europa, Gotland, Plåtis, Sverige

Troligtvis åker varenda husbilist som vistas på Gotland hit till Katthammarsvik. Det finns 3 saker här som lockar:
1. Gratis övernattning i hamnen med havsutsikt
2. Fiskrökeriet med butik och restaurang
3. Utsikten från Grogarnsberget

Grogarnsberget, Gotland

På Grogarnsberget finner vi Gotlands näst största fornborg. På andra plats efter ettan Torsburgen som vi besökte förra sommaren. Här kan man njuta av en fantastisk utsikt till sällskapet av ett gäng får. Vi körde utan problem hela vägen upp. Ifrån hamnen är det 3 km upp om man känner för att gå. Vi kan verkligen rekommendera Katthammarsviks fiskrökeri. Det är väldigt välbesökt och dessutom med vettiga priser! Vi köpte med oss en varsin räktallrik till fredagsmyset i husbilen. Lyxigt och fantastiskt gott! Under middagen fick vi även gratis underhållning, med ”vi” menas Tina då Bengt satt med ryggen mot badbryggan. En kvinna i morgonrock knatar ut på bryggan, glider ur baddräkten i skydd av morgonrocken. Sen följer en typisk filmfrekvens där kvinnan sakta för morgonrocken nerför axlar och rygg innan hon sakta trippar nerför stegen. Naken! Också värt att nämna är att vi stod ungefär 20 husbilar på första parkett och alla med fronten mot havet och det stundande nakenbadet. Bengt törs inte vända sig om och titta efter den muntliga redovisningen av näckandet. Klokt val för husfridens skull… Efter ett antal simtag är det dags för den stora finalen. Kvinnan rör sig sakta uppför stegen och väl uppe på bryggan har hon ingen brådska att skyla sig. När hon sedan börjar slingra och sträcka på sig med fronten mot vår (och de andra 20 husbilarnas) front inser vi att hon går igång på det där. Här gick en och trodde att det var olagligt att blotta sig för andra på offentlig plats? Att det kallades sexuellt ofredande? En man hade väl ändå aldrig kommit undan med detta beteende i dagens samhälle? Sug på den du – tänkte vi nästan skriva…men det får man väl inte.

Katthammarsviks rökeri, räktallrik, färska och rökta räkor

Läs om Gotlands största fornborg Torsburgen i inlägget nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *