Visby, Gotland, lamm

Visby – bäst på Gotland!

Europa, Gotland, Plåtis, Sverige

Vi har rattat runt kors och tvärs på Gotland genom åren. Liksom många andra har vi förälskat oss i Visby. En sak som vi verkligen gillar med staden är att den är byggd i nivåer och tack vare dessa nivåer bjuds man ständigt på nya vyer när man blickar ner mot hamnen och havet. Visby förändras i takt med dygnets timmar och man gör bäst i att upptäcka rosornas stad i både dagsljus, under solnedgång och till gatlampornas sken på kvällen.

Visby, Gotland
Visby, Gotland, botaniska trädgården

En riktig Gotlandsklassiker är utsikten från Högklint. Här ser man hur den sista kvällssolen färgar Visby gyllene likt guld. Sen är det bara att njuta utav resten av solnedgången tillsammans med alla andra.

2 thoughts on “Visby – bäst på Gotland!

  1. Jag förflyttas på ett konstigt sätt till Bröderna Lejonhjärta och kan tänkas se dom dyka upp någonstans bland husen tillsammans med Sofia i tidsenliga kläder. Jag måste åka dit igen o se Visby grundligt. Kanske var Astrid Lindgren på Gotland och skrev sagan efter det?

    1. Vi minns inte riktigt miljön i sagan, men det är väl inte helt otroligt att Astrid var till Visby och fick inspiration till sina sagor. Det måste ju ha varit minst lika vackert då också! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *