Vårt 6-hjuliga hem som visar oss världen med alla bekvämligheter som behövs.

Vi blev båda förälskade i denna husbil och visste tidigt i vårt husbilsletande att vi ville ha denna snygging. Vi har hört mycket “skräck-historier” om att resa med stor husbil, så vi tänkte slå hål på alla dessa myter! Eftersom vi ska leva i husbilen, i stort sett, året runt känner vi att vi måste ha stort garage och mycket förvaringsmöjligheter. Och en queen bed var det enda sängalternativet för oss.

Vi köpte husbilen i Tyskland eftersom priset skiljer sig enormt jämfört med om vi hade köpt den i Sverige. Eftersom vi ska vara ute och resa i Europa med den verkade det även vettigare att slippa åka GENOM Tyskland upp till Sverige för service m.m. Nu kan vi göra allting i Tyskland. Lyckligtvis är den 1 år gammal och begagnad så vi slipper betala den extra svenska momsen + att vi slipper den nya ”malus”-skatten som infördes på nyregistrerade fordon 1/7-18 då vår husbil varit registrerad hos den tidigare ägaren – även fast det var i Tyskland. Husbilen är även skattebefriad i några år.

Vi hämtade husbilen 23/8 i Polch utanför Frankfurt hos Niesmann Caravaning. Vi tog flyget ner till Europas största flygplats där vi möttes av Karl och hans fru Peggy från Bobilsteamet i Norge. De samarbetar med vår återförsäljare och tar sig an norska och svenska (vi var dock första svenska kunden) kunder för att förenkla kommunikationen. I Polch funkar engelskan utan problem men vissa termer är svåra på andra språk så vi kände oss trygga med norsk översättning. Nåväl, vi följdes åt med tåg till en stad närmre husbilsfirman, på kvällen åt vi middag tillsammans innan vi kröp ner i våra hotellsängar. Morgonen därpå åkte vi sista biten till Niesmann Caravaning där vi för första gången fick se husbilen IRL. Efter frukost på bageriet tvärs över gatan skrevs de sista papprena och vi fick en 3 timmar lång genomgång av husbilen och dess funktioner med en mekaniker. Vi blev även överraskade med en flaska champagne för att fira! Den sparade vi till vår ”riktiga” jungfruresa. Vi är än så länge nöjda med vårt val av husbil och återförsäljare. Vi har fått snabb återkoppling vid frågor och problem och förmedling av kontakt med en serviceverkstad för framtiden. Vi har stött på lite små problem vid importen och det har dragit ut lite på tiden,
men i slutändan är det värt pengarna vi sparade.

Garmish-parten Kirchen, carthago, husbil, schweiz
Garmish-parten Kirchen oktober 2018