Vilka är vi? Två drömmare som länge velat bryta sig ur ekorrhjulet vi alla föds in i.
Välkommen att läsa om vår historia, följa vår nutid och drömma tillsammans med oss om framtiden!

2012 öppnade Bengt ett bageri i hans hemstad Kungsör.
Till detta bageri behövdes personal och Tina, som var nyinflyttad i byn, sökte en av tjänsterna. Jobbet gick till en annan, men 6 månader senare skulle det komma en ny möjlighet. Denna gång lyckades hon snärja sig in hos Bagaren själv, inte bara på företaget men även privat.

Sedan dess har vi varit ett par och det har varit hårt arbete med ett ständigt växande företag. Hösten 2018 såldes bageriet och vi ska ge oss ut på, vad vi hoppas ska bli, vårt livs resa! Vi börjar vårt nya liv i en husbil med planen att se oss om i Europa med omnejd. Inför denna resa sålde vi inte bara bageriet utan mycket av våra ägodelar – som vi inte skänkte bort – och dessutom sålde vi vårt alternativa boende.
Det kan ni läsa mer om HÄR!
Nu bor vi alltså i vår husbil på heltid och på vår blogg får ni även en insikt i hur det är att leva på en så liten yta under lång tid. Vilka saker man behöver, saknar eller inte använder. När man bor permanent i sin husbil gäller det att man ändrar sitt tankesätt från att man väljer bort saker till att man väljer andra, helt nya saker i livet. Genom att välja ett liv där vi konstant är i rörelse i vår husbil får vi uppleva, se och lära oss så otroligt mycket. Vi hoppas att vi aldrig slutar att vara nyfikna eller att vara turister.

Bengt har under sina 50 år hunnit samla på sig många kilon med resor i sin ryggsäck. Uppväxt med drivna föräldrar som ägt bageri och ICA-butik lärde han sig om hårt arbete tidigt i livet – vad man får och vad man får offra. Men det var efter en resa till USA som han fick blodad tand för resor och de kommande 30 åren skulle allt hårt arbete komma att handla om nästa resa..

Tina däremot har med sina 30 år inte en lika tung rese-ryggsäck som Bengt. Drömmar om resor och äventyr har inte heller alltid funnits med i bilden. Men tillsammans har vi hunnit uppleva mycket och exempel på resor vi gjort innan bloggens start är segling i Karibien, motorcykel genom Italien, motorcykel genom Norge x flera, backpacking i Kuba och hyrbil runt Irland.

Redan som nybliven student smög sig ilskan på när Tina insåg hur livet “ska vara”. Jobba för att kunna betala mat, hyra och räkningar – med lite eller inga pengar över till annat.
Ett alternativt levnadssätt började gro i sinnet och har under åren utvecklats till att kunna ha en fullgod tillvaro med ett deltidsarbete kombinerat med viss självförsörjning.
Sen kom Bengt in i hennes liv och började så en reslust även inom henne.

Vår plan är att resa tills vi tröttnar, eller tills pengarna tar slut – vad som nu kommer först – för att sedan stanna upp på en plats, var den än må vara i världen, där vi känner oss som hemma. Där får nästa fas i livet ta fart och vi får lära oss att skapa balans mellan arbete och njutning. Trevlig läsning!

Ston saltworks, croatia, kroatien, saltfält

 Ston Saltworks, Croatia, 2017